Olivoljans polyfenolindex · skörd 2025/26

Alla olivoljemärken som publicerar sina polyfenolvärden, rankade

De producenter vi hittade som publicerar ett polyfenolvärde för sin aktuella olja, rankade efter de två dokumenterade föreningarna. Varje siffra länkar till producentens egen sida eller laboratorierapport.

Levande index Uppdateras löpande när nya analyser och skördar kommer in Senast uppdaterad september 2026

Listade producenter

15, från 7 länder

Rankade efter

oleocanthal + oleacein, mg/kg

Varje siffra

kopierad från producentens egen sida eller certifikat

Utgåva

skörd 2025/26 · 2026/27 följer de nya pressningarna

Så fungerar rankningen

Rankad efter två namngivna föreningar, aldrig efter totalvärdet

Totalvärden från olika laboratoriemetoder är olika valutor: samma olja testar 874 med en metod och 1 046 med en annan. En namngiven molekyl är undantaget. Mätt på samma oljor stämmer oleocanthal överens mellan metoder inom ungefär 10 %. Därför rankar indexet efter oleocanthal + oleacein, den D1-siffra som trycks på Atens universitets certifikat, och en olja kan bara rankas när producenten publicerar båda.

Tre regler avgör vem som är med

1

Publicerade av producenten

På producentens egen webbplats. Återförsäljares listningar och tävlingsregister räknas inte.

2

Aktuell eller föregående skörd

Polyfenoler avtar när oljan åldras. En siffra från 2022 beskriver en olja som inte längre finns.

3

Alla ackrediterade metoder

Metoden står tryckt bredvid varje siffra. Oljor med ett totalvärde men inga föreningar listas, orankade.

Det rankade indexet

Oleocanthal + oleacein, mg/kg, som publicerat

Laconiko

ZOI

1 196totalt 1 397 NMR

The Governor

Limited Edition

875totalt 1 316 NMR

ATTIMO

Coratina

807totalt 847 HPLC

Kyoord

High Phenolic

657totalt 1 007 NMR

Pamako

Monovarietal

634totalt 2 000 NMR

OlvLimits

Green Machine

439totalt 1 295 NMR

Olivea

Ultra High Phenolic

419totalt 1 046 NMR

Sakellaropoulos

Fyllikon First Harvest

390totalt 1 825 NMR

Grått: varje varumärkes eget totalvärde och metod. Staplarna och totalvärdena sorterar inte likadant, vilket är poängen.

Indexet

8 oljor med dokumenterad oleocanthal och oleacein

Varje kort visar producentens föreningsvärden, totalvärdet i producentens egen metod och dokumentet bakom dem. Vi gör själva olivolja och vår Coratina finns här, hållen till samma format och samma regler som alla andra.

01

Laconiko ZOI

Kalamon · Laconia, Greece

NMR

Oleocanthal + oleacein

1 196 mg/kg

1 000 oleocanthal · 195 oleacein

Totalt, NMR
1 397 mg/kg
Skörd
2025/26 September 2025
Pris
$59.95 / 375ml (≈ $80 per 500ml) sold out
Laboratorierapport
Tillgänglig COA PDF

Den mest slående föreningssiffran i indexet, oleocanthal på ungefär sju gånger genomsnittsoljan, dokumenterat, och nog för förstaplatsen på egen hand. Odlad i Grekland, såld i USA och regelbundet slutsåld.

02

The Governor Limited Edition

Lianolia · Corfu, Greece

NMR

Oleocanthal + oleacein

875 mg/kg

577 oleocanthal · 298 oleacein

Totalt, NMR
1 316 mg/kg
Skörd
2025/26 October 2025
Pris
£49.95 (Limited) / £39.95 (Premium) per 500ml backorder
Laboratorierapport
Tillgänglig COA download on the Premium product page

Lianolia från Korfu med det starkaste fullt dokumenterade föreningsparet i indexet, i båda kvaliteterna.Även i sortimentet · Premium: 771 combined (476 + 295), total 1,174

03

ATTIMO Coratina

Coratina · Puglia, Italy

HPLC vår olja

Oleocanthal + oleacein

807 mg/kg

471 oleocanthal · 336 oleacein

Totalt, HPLC
847 mg/kg
Skörd
2025/26 October 2025
Pris
€24 / 500ml
Laboratorierapport
Tillgänglig Certificate page, ISO/IEC 17025 lab

Vår egen olja, hållen till samma format som alla andras. Dessa värden kommer från kromatografifamiljen, som i den enda publicerade jämförelsen på samma olja på den här sidan gav ett oleocanthalvärde klart under NMR. Den här raden är mätt med den försiktiga metoden.

04

Kyoord High Phenolic

Lianolia · Corfu, Greece

NMR

Oleocanthal + oleacein

657 mg/kg

374 oleocanthal · 283 oleacein

Totalt, NMR
1 007 mg/kg
Skörd
2025/26 November 2025
Pris
$49 / 500ml
Laboratorierapport
Tillgänglig University of Athens COA behind the "Third Party Verified Certificate" button

Ett amerikanskt varumärke som pressar Lianolia från Korfu, med föreningsvärden före oljor med betydligt större totalvärden.

05

Pamako Monovarietal

Tsounati · Crete, Greece

NMR

Oleocanthal + oleacein

634 mg/kg

372 oleocanthal · 262 oleacein

Totalt, NMR
2 000 mg/kg
Skörd
2024/25
Pris
not listed by the producer (retailers around €33 / 500ml)
Laboratorierapport
Tillgänglig COA PDF

Det största totalvärdet i indexet, och den tydligaste demonstrationen av varför den här sidan inte rankar efter totalvärden. De 2 000 vilar till största delen på andra derivatföreningar, medan de två huvudmolekylerna ligger i mittfältet. Höglänt ekologisk Tsounati.

06

OlvLimits Green Machine

Coratina · Puglia, Italy

NMR

Oleocanthal + oleacein

439 mg/kg

292 oleocanthal · 148 oleacein

Totalt, NMR
1 295 mg/kg
Skörd
2025/26 October 2025
Pris
€23 / 500ml
Laboratorierapport
Tillgänglig University of Athens COA behind the "Polyphenols Report" button

Ett nederländskt varumärke som buteljerar tidigt skördad apulisk Coratina. Ett fyrsiffrigt totalvärde med de två huvudföreningarna på ungefär en tredjedel av det.

07

Olivea Ultra High Phenolic

Olympia · Messinia, Greece

NMR

Oleocanthal + oleacein

419 mg/kg

244 oleocanthal · 175 oleacein

Totalt, NMR
1 046 mg/kg 874 med HPLC
Skörd
2025/26 October 2025
Pris
$45 / 500ml
Laboratorierapport
Tillgänglig Both certificates on a dedicated lab results page

Den mest lärorika posten på sidan. Samma olja, analyserad av båda metodfamiljerna, båda dokumenten publicerade. Totalvärdena landar 20 % isär. Om du läser en enda post för att förstå varför jämförelser mellan metoder kräver försiktighet, läs den här.

08

Sakellaropoulos Fyllikon First Harvest

Koroneiki · Sparta, Greece

NMR

Oleocanthal + oleacein

390 mg/kg

226 oleocanthal · 165 oleacein

Totalt, NMR
1 825 mg/kg
Skörd
2025/26
Pris
not listed (telephone orders and resellers)
Laboratorierapport
Tillgänglig Public analysis archive, certificates back to 2010

Olivoljans djupaste publiceringshistorik. Certifikat för varje produkt, varje år, i sexton år. Det näst största totalvärdet i indexet, till största delen byggt på andra föreningar än huvudparet.

Oljan på plats 3, med sina två systersorter och varje laboratorierapport: högfenolisk olivolja från ATTIMO.

Endast angivna totalvärden

7 producenter publicerar ett totalvärde men inga föreningar

De kan inte placeras i indexet. Listade efter angiven siffra, vilket är en lista och inte en rankning: totalvärdena kommer från fyra olika metoder, och tre av dem från ingen angiven metod alls.

PJ Kabos Phenolic Shot

Koroneiki · Peloponnese, Greece · skörd 2025/26

Ingen laboratorierapport · €59.83 / 500ml · sold out

1 473 mg/kg

NMR · 995 HPLC

Den andra publiceraren med två metoder, 48 % isär på samma olja, utan dokument och utan föreningar bakom någon av siffrorna.

Olio Intini Coratina

Coratina · Puglia, Italy · skörd 2025/26

Ingen laboratorierapport · €24.50 / 500ml

1 100 mg/kg

metod inte angiven

En respekterad apulisk kvarn, och det tunnaste fyrsiffriga påståendet på den här sidan. Ingen metod, inget dokument, inga föreningar.

Oro del Desierto Picual

Picual · Almería, Spain · skörd 2025/26

Laboratorierapport tillgänglig · €14.50 / 500ml

844 mg/kg

Folin-Ciocalteu

Den mest systematiska publiceraren utanför det rankade indexet. Hela sortimentet (från Picual 844 ned till Lechín 507), varje säsong, med metodens begränsningar angivna av producenten själv. Folin mäter inga enskilda föreningar, så en föreningsrankning är utesluten redan av konstruktion.

Oleum Crete Koroneiki

Koroneiki · Messara, Crete · skörd not stated

Ingen laboratorierapport · AED 120–210 across three 500ml oils

800 mg/kg

metod inte angiven

Certifikaten den visar gör det saknade desto mer synligt.

Morocco Gold Extra Virgin

Picholine Marocaine · Morocco · skörd not stated

Ingen laboratorierapport · $44.40 / 500ml

606 mg/kg

metod inte angiven

Testlaboratorierna är namngivna, metoden är det inte. Båda siffrorna är deras; vi listar båda.

Rapunzel Polyphenolia

Crete, Greece · skörd not stated

Ingen laboratorierapport · €9.99 / 250ml (≈ €20 per 500ml)

500 mg/kg

metod inte angiven

Den enda posten från mataffärskanalen, från ett tyskt ekologiskt varumärke. En publicerad siffra på en butikshylla är ovanligare än det låter.

Blueprint Snake Oil

not stated · skörd 2025

Laboratorierapport tillgänglig · $39 / 750ml (≈ $26 per 500ml)

425 mg/kg

HPLC

En blygsam siffra, publicerad med ett riktigt certifikat. Dokumentet är äkta; siffran är siffran.

Fullständigt index

Senast uppdaterad september 2026

#Varumärke · oljaOleocanthal + oleaceinTotaltMetodSkördLaboratorierapportPris
1 Laconiko · ZOI 1 196 1 397 NMR 2025/26 tillgänglig $59.95 / 375ml (≈ $80 per 500ml)
2 The Governor · Limited Edition 875 1 316 NMR 2025/26 tillgänglig £49.95 (Limited) / £39.95 (Premium) per 500ml
3 ATTIMO · Coratina 807 847 HPLC 2025/26 tillgänglig €24 / 500ml
4 Kyoord · High Phenolic 657 1 007 NMR 2025/26 tillgänglig $49 / 500ml
5 Pamako · Monovarietal 634 2 000 NMR 2024/25 tillgänglig not listed by the producer (retailers around €33 / 500ml)
6 OlvLimits · Green Machine 439 1 295 NMR 2025/26 tillgänglig €23 / 500ml
7 Olivea · Ultra High Phenolic 419 1 046 / 874 NMR / HPLC 2025/26 tillgänglig $45 / 500ml
8 Sakellaropoulos · Fyllikon First Harvest 390 1 825 NMR 2025/26 tillgänglig not listed (telephone orders and resellers)
— PJ Kabos · Phenolic Shot inte publicerat 1 473 / 995 NMR / HPLC 2025/26 ingen €59.83 / 500ml
— Olio Intini · Coratina inte publicerat 1 100 not stated 2025/26 ingen €24.50 / 500ml
— Oro del Desierto · Picual inte publicerat 844 Folin-Ciocalteu 2025/26 tillgänglig €14.50 / 500ml
— Oleum Crete · Koroneiki inte publicerat 800 not stated not stated ingen AED 120–210 across three 500ml oils
— Morocco Gold · Extra Virgin inte publicerat 606 not stated not stated ingen $44.40 / 500ml
— Rapunzel · Polyphenolia inte publicerat 500 not stated not stated ingen €9.99 / 250ml (≈ €20 per 500ml)
— Blueprint · Snake Oil inte publicerat 425 HPLC 2025 tillgänglig $39 / 750ml (≈ $26 per 500ml)

Siffrorna verifierades på producenternas egna sidor i september 2026. Maskinläsbar kopia på /polyphenol-index.json, CC BY 4.0.

Varför totalvärdena skiljer sig

Totala polyfenoler är minst tre mätningar

Varje metod räknar en annan uppsättning föreningar i andra enheter. Gapet har strukturella orsaker, inte slarviga laboratorier, och ingen fast omräkning finns eftersom gapet beror på varje oljas profil. Det här indexet räknar inte om någons siffra.

HPLC och COI-metoden

Läser lägst
Så fungerar den
Separerar oljan i dess föreningar och mäter var och en på vägen ut. IOC:s officiella metod för biofenoler, använd av de flesta ackrediterade livsmedelslaboratorier.
Vad totalvärdet betyder
Totalvärde i tyrosolekvivalenter, som räknar den lilla kärnan i varje molekyl och ger låga värden av konstruktion.
I det här indexet
ATTIMO, Blueprint, Oliveas andra certifikat

NMR

Läser högre
Så fungerar den
Läser provets magnetiska signatur och summerar en lång lista fenoliska föreningar, inklusive tunga derivatmolekyler som andra metoder delvis missar.
Vad totalvärdet betyder
Totalvärdet räknar den fulla vikten av varje listad förening, så det landar strukturellt högre på samma olja.
I det här indexet
World Olive Center och Atens universitets certifikat: större delen av det rankade indexet

Folin-Ciocalteu

Egen skala
Så fungerar den
En färgreaktion. Ett reagens blir blått i proportion till den totala fenoliska aktiviteten, och oljan separeras aldrig i föreningar.
Vad totalvärdet betyder
Totalvärde i kaffesyraekvivalenter. Namnger ingen förening, så den kan inte placera en olja i det rankade indexet.
I det här indexet
Oro del Desierto, ATTIMO Picual

Samma olja, två metoder

Två varumärken publicerar samma skörd under båda familjerna

Båda siffrorna legitima, båda från samma flaska. Kromatografiraderna i rankningen är underskattade av samma asymmetri, aldrig smickrade: Oliveas oleocanthal mäter 143 på COI-certifikatet och 244 på NMR-certifikatet.

Så mäts polyfenoler

Olivea Ultra High Phenolic · 20 % isär

NMR
1 046
HPLC
874

PJ Kabos Phenolic Shot · 48 % isär

NMR
1 473
HPLC
995

mg/kg, skörd 2025/26. Olivea: två publicerade certifikat. PJ Kabos: siffror angivna i produkttexten, inget certifikat.

Varför nästan ingen publicerar

Publiceringen är i sig signalen

Polyfenolhalten är det närmaste olivoljan har en mätbar kvalitetssignal. Den förutsäger beska och pepprighet, avgör om en olja kvalificerar för EU:s enda godkända hälsopåstående för olivolja, och avtar med åldern. De flesta producenter publicerar ingenting, och skälet är strukturellt: sen skörd och hög avkastning, ekonomin bakom nästan varje mataffärsflaska, ger olja med låg polyfenolhalt. Varumärkena på den här sidan har mätt, och varit villiga att visa resultatet.

Vem publicerar vadTotaltOleocanthalOleaceinRapport
Laconiko · ZOI
The Governor · Limited Edition
ATTIMO · Coratina
Kyoord · High Phenolic
Pamako · Monovarietal
OlvLimits · Green Machine
Olivea · Ultra High Phenolic
Sakellaropoulos · Fyllikon First Harvest
PJ Kabos · Phenolic Shot — — —
Olio Intini · Coratina — — —
Oro del Desierto · Picual — —
Oleum Crete · Koroneiki — — —
Morocco Gold · Extra Virgin — — —
Rapunzel · Polyphenolia — — —
Blueprint · Snake Oil — —

Siffror som finns, publicerade av någon annan

Sparta Medicinal Olive Oil, 3 400 mg/kg enligt World Olive Centers utmärkelser 2026. Omfakion Plus, 2 006 till 2 101 med oleocanthal upp till 1 534, enligt återförsäljares listningar. Evolia, omkring 2 012 enligt dess Aristoleo-utmärkelse. PhenOLIV, 2 011, enbart återförsäljarlistning. Physis of Crete Korona, 1 477 NMR på en polsk återförsäljares sida. Ingen av dem finns på producentens egen webbplats, så ingen är med i indexet tills det ändras. Tricarico publicerar fullständiga analysskanningar för sin Coratina, från 2022, och är pensionerad enligt färskhetsregeln.

Varumärkena som inte publicerar något

Per september 2026: De Carlo, vars produktsida prisar ”det höga polyfenolvärdet” utan att ange något, Guglielmi, Castillo de Canena, Biolea, Filippo Berio och Frantoio Muraglia publicerar ingen siffra för någon olja. Terra Cretas spårbarhetsverktyg ger syra, peroxidtal och UV-absorbans för din exakta flaska, och inga polyfenoler.

Ingen publicerad siffra betyder inte en dålig olja. Det betyder en overifierbar. Producenterna ovan driver kvarnar, beställer analyser och ser dessa siffror varje säsong. Att låta dem förbli opublicerade är ett val.

Skicka in en olja

Producerar du en olja som kvalificerar, eller har du hittat en vi missat?

Skicka länken till de publicerade värdena och analysen. Poster verifieras mot den publicerade källan och läggs till vid nästa uppdatering. Alla ackrediterade laboratorier och universitetsprogram kvalificerar, oavsett metod. Att publicera oleocanthal och oleacein placerar en olja i det rankade indexet.

Mejla indexet

Frågor om indexet

Metod och källor

Varje siffra är kopierad från producentens egen sida eller certifikat, som publicerat, i september 2026. Ingenting räknas om mellan metoder. ATTIMOs rad läses från dess certifikatpost vid byggtillfället. Inskickningar: hello@attimo-oil.com.