De Olijfolie Polyfenolindex · oogst 2025/26

Elk olijfoliemerk dat zijn polyfenolcijfers publiceert, gerangschikt

De producenten die we vonden die een polyfenolcijfer publiceren voor hun huidige olie, gerangschikt op de twee gedocumenteerde stoffen. Elk cijfer linkt naar de eigen pagina of het laboratoriumrapport van de producent.

Levende index Regelmatig bijgewerkt zodra nieuwe resultaten en oogsten binnenkomen Laatste update september 2026

Producenten

15, uit 7 landen

Gerangschikt op

oleocanthal + oleaceïne, mg/kg

Elk cijfer

overgenomen van de eigen pagina of het certificaat van de producent

Editie

oogst 2025/26 · 2026/27 volgt na de nieuwe persingen

Hoe de rangschikking werkt

Gerangschikt op twee benoemde stoffen, nooit op het totaal

Totalen uit verschillende labmethoden zijn verschillende valuta: dezelfde olie meet 874 met de ene methode en 1.046 met de andere. Een benoemd molecuul is de uitzondering. Gemeten op dezelfde oliën komt oleocanthal tussen methoden binnen ongeveer 10% overeen. Daarom rangschikt de index op oleocanthal + oleaceïne, het D1-cijfer dat op certificaten van de Universiteit van Athene gedrukt staat, en kan een olie alleen gerangschikt worden als de producent beide publiceert.

Drie regels bepalen wie erin staat

1

Gepubliceerd door de producent

Op de eigen site van de producent. Vermeldingen bij retailers en awardregisters tellen niet mee.

2

Huidige of vorige oogst

Polyfenolen nemen af naarmate olie veroudert. Een cijfer uit 2022 beschrijft een olie die niet meer bestaat.

3

Elke geaccrediteerde methode

De methode staat naast elk cijfer vermeld. Oliën met een totaal en geen stoffen staan erin, ongerangschikt.

De gerangschikte index

Oleocanthal + oleaceïne, mg/kg, zoals gepubliceerd

Laconiko

ZOI

1.196totaal 1.397 NMR

The Governor

Limited Edition

875totaal 1.316 NMR

ATTIMO

Coratina

807totaal 847 HPLC

Kyoord

High Phenolic

657totaal 1.007 NMR

Pamako

Monovarietal

634totaal 2.000 NMR

OlvLimits

Green Machine

439totaal 1.295 NMR

Olivea

Ultra High Phenolic

419totaal 1.046 NMR

Sakellaropoulos

Fyllikon First Harvest

390totaal 1.825 NMR

Grijs: het eigen totaal en de methode van elk merk. De balken en de totalen sorteren niet hetzelfde, en dat is precies het punt.

De index

8 oliën met gedocumenteerde oleocanthal en oleaceïne

Elke kaart toont de waarden per stof van de producent, het totaal in de eigen methode van de producent, en het document erachter. We maken zelf olijfolie en onze Coratina staat hier, in hetzelfde format en onder dezelfde regels als alle anderen.

01

Laconiko ZOI

Kalamon · Laconia, Greece

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

1.196 mg/kg

1.000 oleocanthal · 195 oleacein

Totaal, NMR
1.397 mg/kg
Oogst
2025/26 September 2025
Prijs
$59.95 / 375ml (≈ $80 per 500ml) sold out
Labrapport
In te zien COA PDF

Het opvallendste cijfer per stof in deze index: oleocanthal op ruwweg zeven keer de gemiddelde olie, gedocumenteerd, en op zichzelf al genoeg voor de eerste plaats. Gekweekt in Griekenland, verkocht in de VS, en regelmatig uitverkocht.

02

The Governor Limited Edition

Lianolia · Corfu, Greece

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

875 mg/kg

577 oleocanthal · 298 oleacein

Totaal, NMR
1.316 mg/kg
Oogst
2025/26 October 2025
Prijs
£49.95 (Limited) / £39.95 (Premium) per 500ml backorder
Labrapport
In te zien COA download on the Premium product page

Lianolia van Korfoe met het sterkste volledig gedocumenteerde stoffenpaar in de index, in beide kwaliteiten.Ook in het assortiment · Premium: 771 combined (476 + 295), total 1,174

03

ATTIMO Coratina

Coratina · Puglia, Italy

HPLC onze olie

Oleocanthal + oleaceïne

807 mg/kg

471 oleocanthal · 336 oleacein

Totaal, HPLC
847 mg/kg
Oogst
2025/26 October 2025
Prijs
€24 / 500ml
Labrapport
In te zien Certificate page, ISO/IEC 17025 lab

Onze eigen olie, in hetzelfde format als dat van alle anderen. Deze waarden komen uit de chromatografiefamilie, die in de enige gepubliceerde vergelijking op dezelfde olie op deze pagina oleocanthal ruim onder NMR las. Deze rij is gemeten met de conservatieve methode.

04

Kyoord High Phenolic

Lianolia · Corfu, Greece

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

657 mg/kg

374 oleocanthal · 283 oleacein

Totaal, NMR
1.007 mg/kg
Oogst
2025/26 November 2025
Prijs
$49 / 500ml
Labrapport
In te zien University of Athens COA behind the "Third Party Verified Certificate" button

Een Amerikaans merk dat Lianolia van Korfoe perst, met waarden per stof die vóór oliën met veel grotere totalen liggen.

05

Pamako Monovarietal

Tsounati · Crete, Greece

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

634 mg/kg

372 oleocanthal · 262 oleacein

Totaal, NMR
2.000 mg/kg
Oogst
2024/25
Prijs
not listed by the producer (retailers around €33 / 500ml)
Labrapport
In te zien COA PDF

Het grootste totaal in de index, en de duidelijkste demonstratie van waarom deze pagina niet op totalen rangschikt. De 2.000 steunt grotendeels op andere afgeleide stoffen, terwijl de twee hoofdmoleculen in de middenmoot zitten. Biologische Tsounati van grote hoogte.

06

OlvLimits Green Machine

Coratina · Puglia, Italy

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

439 mg/kg

292 oleocanthal · 148 oleacein

Totaal, NMR
1.295 mg/kg
Oogst
2025/26 October 2025
Prijs
€23 / 500ml
Labrapport
In te zien University of Athens COA behind the "Polyphenols Report" button

Een Nederlands merk dat vroeg geoogste Coratina uit Puglia bottelt. Een totaal van vier cijfers met de twee hoofdstoffen op ruwweg een derde daarvan.

07

Olivea Ultra High Phenolic

Olympia · Messinia, Greece

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

419 mg/kg

244 oleocanthal · 175 oleacein

Totaal, NMR
1.046 mg/kg 874 met HPLC
Oogst
2025/26 October 2025
Prijs
$45 / 500ml
Labrapport
In te zien Both certificates on a dedicated lab results page

De leerzaamste vermelding op deze pagina. Dezelfde olie, geanalyseerd door beide methodefamilies, beide documenten gepubliceerd. De totalen liggen 20% uit elkaar. Als je één vermelding leest om te begrijpen waarom vergelijken tussen methoden zorg vraagt, lees dan deze.

08

Sakellaropoulos Fyllikon First Harvest

Koroneiki · Sparta, Greece

NMR

Oleocanthal + oleaceïne

390 mg/kg

226 oleocanthal · 165 oleacein

Totaal, NMR
1.825 mg/kg
Oogst
2025/26
Prijs
not listed (telephone orders and resellers)
Labrapport
In te zien Public analysis archive, certificates back to 2010

Het diepste publicatierecord in olijfolie. Certificaten voor elk product, elk jaar, zestien jaar lang. Het op één na grootste totaal in de index, grotendeels opgebouwd uit andere stoffen dan het hoofdpaar.

De olie op nummer 3, met de twee zustervariëteiten en elk laboratoriumrapport: polyfenolrijke olijfolie van ATTIMO.

Alleen opgegeven totalen

7 producenten publiceren een totaal en geen stoffen

Ze kunnen niet in de index geplaatst worden. Gesorteerd op opgegeven cijfer, wat een lijst is en geen rangschikking: deze totalen komen uit vier verschillende methoden, en drie ervan uit helemaal geen vermelde methode.

PJ Kabos Phenolic Shot

Koroneiki · Peloponnese, Greece · oogst 2025/26

Geen labrapport · €59.83 / 500ml · sold out

1.473 mg/kg

NMR · 995 HPLC

De andere publisher met twee methoden, 48% uit elkaar op dezelfde olie, zonder document en zonder stoffen achter een van beide cijfers.

Olio Intini Coratina

Coratina · Puglia, Italy · oogst 2025/26

Geen labrapport · €24.50 / 500ml

1.100 mg/kg

methode niet vermeld

Een gerespecteerde molen uit Puglia, en de dunste viercijferige claim op deze pagina. Geen methode, geen document, geen stoffen.

Oro del Desierto Picual

Picual · Almería, Spain · oogst 2025/26

Labrapport in te zien · €14.50 / 500ml

844 mg/kg

Folin-Ciocalteu

De meest systematische publisher buiten de gerangschikte index. Het hele assortiment (van Picual 844 tot Lechín 507), elke campagne, met de beperkingen van de methode door de producent zelf vermeld. Folin meet geen afzonderlijke stoffen, dus een rangschikking per stof is per constructie uitgesloten.

Oleum Crete Koroneiki

Koroneiki · Messara, Crete · oogst not stated

Geen labrapport · AED 120–210 across three 500ml oils

800 mg/kg

methode niet vermeld

De certificaten die het wél toont, maken het ontbrekende zichtbaarder.

Morocco Gold Extra Virgin

Picholine Marocaine · Morocco · oogst not stated

Geen labrapport · $44.40 / 500ml

606 mg/kg

methode niet vermeld

De testlaboratoria worden genoemd, de methode niet. Beide cijfers zijn van hen; we vermelden beide.

Rapunzel Polyphenolia

Crete, Greece · oogst not stated

Geen labrapport · €9.99 / 250ml (≈ €20 per 500ml)

500 mg/kg

methode niet vermeld

De enige vermelding uit het supermarktkanaal, van een Duits biologisch merk. Een gepubliceerd cijfer op een winkelschap is zeldzamer dan het klinkt.

Blueprint Snake Oil

not stated · oogst 2025

Labrapport in te zien · $39 / 750ml (≈ $26 per 500ml)

425 mg/kg

HPLC

Een bescheiden cijfer, gepubliceerd met een degelijk certificaat. Het document is echt; het cijfer is het cijfer.

Volledige index

Laatst bijgewerkt september 2026

#Merk · olieOleocanthal + oleaceïneTotaalMethodeOogstLabrapportPrijs
1 Laconiko · ZOI 1.196 1.397 NMR 2025/26 in te zien $59.95 / 375ml (≈ $80 per 500ml)
2 The Governor · Limited Edition 875 1.316 NMR 2025/26 in te zien £49.95 (Limited) / £39.95 (Premium) per 500ml
3 ATTIMO · Coratina 807 847 HPLC 2025/26 in te zien €24 / 500ml
4 Kyoord · High Phenolic 657 1.007 NMR 2025/26 in te zien $49 / 500ml
5 Pamako · Monovarietal 634 2.000 NMR 2024/25 in te zien not listed by the producer (retailers around €33 / 500ml)
6 OlvLimits · Green Machine 439 1.295 NMR 2025/26 in te zien €23 / 500ml
7 Olivea · Ultra High Phenolic 419 1.046 / 874 NMR / HPLC 2025/26 in te zien $45 / 500ml
8 Sakellaropoulos · Fyllikon First Harvest 390 1.825 NMR 2025/26 in te zien not listed (telephone orders and resellers)
— PJ Kabos · Phenolic Shot niet gepubliceerd 1.473 / 995 NMR / HPLC 2025/26 geen €59.83 / 500ml
— Olio Intini · Coratina niet gepubliceerd 1.100 not stated 2025/26 geen €24.50 / 500ml
— Oro del Desierto · Picual niet gepubliceerd 844 Folin-Ciocalteu 2025/26 in te zien €14.50 / 500ml
— Oleum Crete · Koroneiki niet gepubliceerd 800 not stated not stated geen AED 120–210 across three 500ml oils
— Morocco Gold · Extra Virgin niet gepubliceerd 606 not stated not stated geen $44.40 / 500ml
— Rapunzel · Polyphenolia niet gepubliceerd 500 not stated not stated geen €9.99 / 250ml (≈ €20 per 500ml)
— Blueprint · Snake Oil niet gepubliceerd 425 HPLC 2025 in te zien $39 / 750ml (≈ $26 per 500ml)

Cijfers geverifieerd op de eigen pagina's van de producenten in september 2026. Machineleesbare kopie op /polyphenol-index.json, CC BY 4.0.

Waarom de totalen verschillen

Totale polyfenolen zijn minstens drie metingen

Elke methode telt een andere set stoffen in andere eenheden. Het verschil heeft structurele oorzaken, geen slordige labs, en er bestaat geen vaste omrekenfactor omdat het afhangt van het profiel van elke olie. Deze index rekent niemands cijfer om.

HPLC en de COI-methode

Meet het laagst
Hoe het werkt
Scheidt de olie in haar stoffen en meet elke stof afzonderlijk bij het uitkomen. De officiële IOC-methode voor biofenolen, uitgevoerd door de meeste geaccrediteerde voedingslabs.
Wat het totaal betekent
Totaal in tyrosolequivalenten, dat de kleine kern van elk molecuul telt en per constructie laag uitvalt.
In deze index
ATTIMO, Blueprint, het tweede certificaat van Olivea

NMR

Meet hoger
Hoe het werkt
Leest de magnetische signatuur van het monster en sommeert een lange lijst fenolische stoffen, inclusief zware afgeleide moleculen die andere methoden deels missen.
Wat het totaal betekent
Het totaal telt het volle gewicht van elke vermelde stof en valt daardoor structureel hoger uit op dezelfde olie.
In deze index
Certificaten van het World Olive Center en de Universiteit van Athene: het grootste deel van de gerangschikte index

Folin-Ciocalteu

Eigen schaal
Hoe het werkt
Een kleurreactie. Een reagens kleurt blauw in verhouding tot de totale fenolische activiteit, en de olie wordt nooit in stoffen gescheiden.
Wat het totaal betekent
Totaal in koffiezuurequivalenten. Benoemt geen enkele stof en kan een olie dus niet in de gerangschikte index plaatsen.
In deze index
Oro del Desierto, ATTIMO Picual

Dezelfde olie, twee methoden

Twee merken publiceren dezelfde oogst onder beide families

Beide cijfers legitiem, beide uit dezelfde fles. Chromatografierijen in de rangschikking worden door dezelfde asymmetrie onderschat, nooit geflatteerd: Olivea's oleocanthal staat op 143 op het COI-certificaat en op 244 op het NMR-certificaat.

Hoe polyfenolen gemeten worden

Olivea Ultra High Phenolic · 20% uit elkaar

NMR
1.046
HPLC
874

PJ Kabos Phenolic Shot · 48% uit elkaar

NMR
1.473
HPLC
995

mg/kg, oogst 2025/26. Olivea: twee gepubliceerde certificaten. PJ Kabos: cijfers vermeld in de producttekst, geen certificaat.

Waarom bijna niemand publiceert

Publiceren is zelf het signaal

Het polyfenolgehalte is het dichtst bij een meetbaar kwaliteitssignaal dat olijfolie heeft. Het voorspelt bitterheid en scherpte, bepaalt of een olie in aanmerking komt voor de enige goedgekeurde gezondheidsclaim voor olijfolie in de EU, en neemt af met de leeftijd. De meeste producenten publiceren niets, en de reden is structureel: late oogst en hoge opbrengst, de economie achter bijna elke supermarktfles, geeft olie die arm is aan polyfenolen. De merken op deze pagina hebben gemeten, en waren bereid het resultaat te tonen.

Wie publiceert watTotaalOleocanthalOleaceïneRapport
Laconiko · ZOI
The Governor · Limited Edition
ATTIMO · Coratina
Kyoord · High Phenolic
Pamako · Monovarietal
OlvLimits · Green Machine
Olivea · Ultra High Phenolic
Sakellaropoulos · Fyllikon First Harvest
PJ Kabos · Phenolic Shot — — —
Olio Intini · Coratina — — —
Oro del Desierto · Picual — —
Oleum Crete · Koroneiki — — —
Morocco Gold · Extra Virgin — — —
Rapunzel · Polyphenolia — — —
Blueprint · Snake Oil — —

Cijfers die bestaan, gepubliceerd door iemand anders

Sparta Medicinal Olive Oil, 3.400 mg/kg volgens de awards 2026 van het World Olive Center. Omfakion Plus, 2.006 tot 2.101 met oleocanthal tot 1.534, volgens vermeldingen bij retailers. Evolia, rond 2.012 volgens zijn Aristoleo-award. PhenOLIV, 2.011, alleen een vermelding bij een retailer. Physis of Crete Korona, 1.477 NMR op de pagina van een Poolse retailer. Geen ervan staat op de eigen site van de producent, dus geen ervan staat in de index tot dat verandert. Tricarico publiceert volledige scans voor zijn Coratina, uit 2022, en is afgevoerd op de versheidsregel.

De merken die niets publiceren

Per september 2026: De Carlo, wiens productpagina "de hoge waarde aan polyfenolen" prijst zonder er een te noemen, Guglielmi, Castillo de Canena, Biolea, Filippo Berio en Frantoio Muraglia publiceren voor geen enkele olie een cijfer. De traceerbaarheidstool van Terra Creta geeft zuurgraad, peroxidegetal en UV-absorptie voor jouw exacte fles, en geen polyfenolen.

Geen gepubliceerd cijfer betekent niet een slechte olie. Het betekent een onverifieerbare. De producenten hierboven runnen molens, laten analyses uitvoeren en zien deze cijfers elk seizoen. Ze niet publiceren is een keuze.

Olie insturen

Produceer je een olie die in aanmerking komt, of vond je er een die we gemist hebben?

Stuur de link naar de gepubliceerde cijfers en de analyse. Vermeldingen worden gecontroleerd tegen de gepubliceerde bron en toegevoegd bij de volgende update. Elk geaccrediteerd lab of universitair programma komt in aanmerking, welke methode het ook gebruikt. Het publiceren van oleocanthal en oleaceïne plaatst een olie in de gerangschikte index.

Mail de index

Vragen over de index

Methode en bronnen

Elk cijfer is overgenomen van de eigen pagina of het certificaat van de producent, zoals gepubliceerd, in september 2026. Niets wordt tussen methoden omgerekend. De rij van ATTIMO wordt bij elke build uitgelezen uit zijn certificaatrecord. Inzendingen: hello@attimo-oil.com.